Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Sæsonoptakt 2013 - Sebastian Kornum

DBO

Sæsonoptakt 2013 - Sebastian Kornum

Mikkel Asmussen fra Skishop har spurgt nogle af DK’s bedste windsurfere hvordan sidste sæson gik og hvad de har på programmet for den kommende sæson. Få en lille update fra blandet andet Sebastian Kornum, Kurosh Kiani, Kasper Juul Larsen, Anders Bøje m.fl. henover de næste uger.

Sebastian Kornum DEN-24

Hvordan endte din sæson sidste år ?

Jeg havde en rigtig god sæson sidste år og lavede mange af mine bedste resultater på kort tid. Jeg vandt langdistance sejladsen Waterz og vandt ligeledes de 2 sidste ranglistestævner på formula og slalom. Mit bedste resultat sidste år var 8. pladsen til senior VM i formula.

Tilfreds med det resultat ?

Jeg var meget tilfreds med slutningen af sæsonen. Hele året havde jeg ikke haft store forventninger til mine stævner. Jeg blev altid positivt overrasket over hvor godt det gik. Især i slalom havde jeg ingen forventninger, da jeg mildest talt ikke havde trænet disciplinen hele året.

Hvad har du brugt vinteren på ?

Jeg har brugt vinteren på Maui hvor jeg har testet og udviklet NeilPryde sejl sammen med Pieter Bijl og sejldesigner Robert Stroj. Det har været en stor oplevelse og jeg er stolt af at have sat mit præg på især de formula sejl vi sejler med i denne sæson. Jeg har også testet hele wave- og freeride serien og været med til at finde de bedste master til EVO5 slalom sejlene. Det har været en meget lærerig proces, og jeg glæder mig til at bruge den nye viden gennem sæsonen.

Har du fået nyt udstyr / Sponsor ?

Ingen nye sponsorer på programmet. Jeg er fortsat på NeilPryde/JP og har Quiksilver som tøjsponsor. Jeg har så sent som i går rullet alle mine nye sejl ud, sat klistermærker i og tilpasset finnerne i mine nye boards.

I wave har jeg mine Single Thrusters og Combat sejl, som har vist sig at være det bedste valg for mig.

Har der været noget, som du har følt der var behov for at træne ekstra meget på.

Ja det har der. Jeg har ”øvet ” mig meget i ikke at komme til skade. Jeg har arbejdet med det mentale, da det er gået op for mig at dette ofte er årsagen til de mange overbelastninger og skader jeg har været udsat for. Især når jeg sejler wave har jeg ændret nogle vaner som gør det mere sikker og skånsomt for kroppen. Jeg er overbevist om at det er det bedste på længere sigt, selvom det ofte har været en fordel for mig indlæringsmæssigt at tykke tænderne sammen.

Jeg har også noget andet i tankerne for tiden. ”At lære at lære”. Det vil jeg fortælle mere om en anden gang.

Hvem er din / dine største konkurrenter ?

Den største konkurrent på nationalt plan er Brian Røgild. Han sejler altid lidt stærkere end alle andre. Kasper Juul sejlede jeg med på Maui, og han er som rygtet lyder blevet kvadratisk, praktisk, god!!! Hans board speed er blevet rigtig høj og stabil. Derudover har vi Christian Justesen og Danni Jakobsen. Jeg har ikke sejlet så meget med dem, men i går så jeg hvor godt Danni stadigvæk jiber efter han er kommet sig siden sin skulderskade. Christian har meget bedre fart end nogensinde, takket være de nye boards og god fysisk træning henover vinteren.

Hvilke stævner planlægger du på at deltage i i år.

Jeg deltager så vidt muligt i alle danske stævner både formula, slalom og wave. Derudover skal jeg til slalom VM, formula VM, EM og NM samt muligvis noget PWA slalom. Jeg glæder mig rigtig meget, men har ikke stillet store forventninger til sæsonen. Motivationen er der og jeg ved at mit udstyr er det bedste.

Read more

business

Klitmøller Collective

The Cold Hawaii har fostret et nyt tøjmærke med rødder i Klitmøller og klassisk dansk design – Klitmøller Collective. Det er Klitmøller local Robert Sand der er manden bag det nye tøjmærke som han...

Læs mere
DBO

Sæsonoptakt 2013 - Kasper Juul Larsen

Mikkel Asmussen fra Skishop har spurgt nogle af DK’s bedste windsurfere hvordan sidste sæson gik og hvad de har på programmet for den kommende sæson. Få en lille update fra blandet andet Sebastian ...

Læs mere