Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Se OL Snowboard og Freestyle Skiing kun på TV2 Sputnik

snowboard

Se OL Snowboard og Freestyle Skiing kun på TV2 Sputnik

Når Vinter-OL løber af stabelen i Torino den 10-26 februar – kan du følge medalje-kampen i disciplinerne Snowboard og Freestyle eksklusivt på TV 2 Sputnik.

Anja Bolbjerg kommenterer Freestyle og Rasmus Petersen Snowboard konkurrencerne.

Riders.dk fik en hurtig snak med Rasmus Petersen, inden han skal til Odense til sit nye kommentator job

Rasmus fortæl lidt om dig selv
Grunden til at jeg i sin tid startede med at snowboarder, var på grund af min fortid (kører stadig i ny og næ) som skater. Jeg har stået på skateboard siden midten af 80’erne – siden de tidlige Helsinge dage (Nicky, Greve, Frödin, Mesmann mm).

Siden jeg var omkring 5 år, har jeg været på skiferie hvert år og i slutningen af 80’erne da snowboardingen for alvor blev introduceret lå det helt naturligt at smide de to brædder og erstatte dem med snowboardet. Tror jeg stod første gang i 87-88 i Trysil i Norge på et 168cm Crazy Bannana med alm vinterstøvler. Det var for vildt – jeg var stoked!.
Flyttede til USA i starten af 90’erne, hvor jeg blev hooked up med noget spons af en stor butikskæde (skateboard), de fik mig for alvor i gang med snowboarding da sneen faldt. Da jeg kom hjem, fik jeg en deal med Morrow snowboards og røg en sæson til Val Thorens i 93, det var super chill – tror kun vi var omkring 10 danskere dernede dengang!.
Siden da har jeg været af sted på kortere ture 1-2 uger her og der – kan faktisk bedre lide det sådan end at tage sæsoner.

Lang tid siden vi har hørt om dig. Hvad har du gået rundt og lavet?
Been chillin’ of the snow.. Jeg ville sådan set have været med til DM sidste år men smadrede mit raske knæ i Januar og det holdt mig ude i et halvt år.. så der!.
Kommer heller ikke med i år da jeg ikke har tiden… Men det er sgu da også et tosset tidspunkt at afholde DM, hvad var der galt med påsken???..
Ellers har jeg haft travlt med mit firma (Because), jeg er jo forlængst  rundet de 30 så jeg må jo respektere knoglerne er begyndt at få andre interesser.. Tror måske stængerne er klar til lidt mere surfing..

Fortæl lidt om dit gig med TV2. Hvordan kommer det til at foregå?
Jeg ved faktisk ikke helt, hvordan det kommer til at foregå!? Jeg vil tro de sparker mig i lufthavnen med en buisness class ticket til Torino, indlogere mig på Plaza-mother-fizzle og fyrer et ondskabsfuldt VIP-pass i ass på mig.. Men aner det selvfølgelig ikke?.. Er der en snowboard fagforening?..

Hvordan forbereder du dig?
Jeg har købt nogle timer i selskab med Pelski-Luv og hans knægt Little C, de skal nok kunne inspirere til flere timers underholdning.
Information highway må kunne hjælpe, mon ik’ det skulle være til at finde lidt røverhistorier om de forskellige riders. I Halfpipe håber jeg på at være på home turf. Det bliver straks være i Boarder X og Parallel Slalom.. Har I set at selveste Shaun Palmer stiller op i Boarder X – det er fandeme dope!.

Kan vi forvente en ny stil? En ny Jørgen Leth, eller måske Claus Elming NFL – agtigt?
Jørgen Leth?.. Nu har jeg fast kæreste og hun er over tahitiansk seksuel lavalder sååå.. Jeg skal da forsøge at tage det bedste fra alle de store kanoner og sammensætte et ordflow, der giver tårer i øjnene.. Det er mange timer uden medkommentator så det bliver noget specielt.

Helt ærligt Rasmus. Fortæl lige hvor sjovt er det at sidde i en kommentator boks i Odense?
Odense?.. What.. Aner ikke hvad du snakker om?.. Og hvis jeg gør – vil jeg tror at det bliver lir!.. Det er snowboarding, det er OL, det er lir – hvad enten om man bifalder snowboarding som OL diciplin eller ej!. Jeg glæder mig jo specielt til pipe konkurrencen. Pipen er i år næsten 1m højere end den var ved sidste OL og der var den stor!. De kommer til at gå så kæmpe, at det bliver som at se et festfyrværkeri.. 1080’s here we come!.. Can’t wait..

Hvordan opstod kontakten med TV2?
Don’t know? Jeg blev ringet op af dem.. Tror at det er Isen a.k.a. Dåse President, parkbygger og gode dreng Mellamies som har haft en finger med i spillet.
Jeg tror TV2 var på udkig efter en som kan speake slagets gang med lidt knowledge i bagagen uden at det kun er snowboardere, som kan forstå hvad der forgår. Jeg har speaket et par andre ting på DR (Artic challenge mm), så der var lidt erfaring, som de mente var meget positivt – let’s see!.

Hvad skal du ellers i resten af 2006?
2006-7-8-9 osv… lige indtil 2030 står i træningens år. Jeg har opbygget en solid liste nye fabelagtige akrobatiske manøvrer, som jeg er ved at gennemgå med min Coach/Præmiebærer Petski.. Vi starter i uge 11 i Avoriaz med at finde formen i pipen, her vil min udkårne prinsesse JR være med som moralsk støtte, massør og kok!.
Derudover ligger der en invitation til Tour d’ France som jeg i øjeblikket overvejer.
Fremtidsplanen om at kunne hæve en helvedes masse penge hver måned er nær, så mon ikke man ser mig rulle ud af 2006 i læderkabine på noget serøst chrome.


Rasmus i en Backside Method på Halfjell 2004

Lidt af Rasmus tidligere resultater

DM Halfpipe 1993 – 1st

DM Halfpipe 1994 – 1st

SM Halfpipe 1994 – 14 plads (den siger sgu næsten mere end DM)

DM Halfpipe 2001 – 1st

DM Bordercross 2001 – 1st

Der var også noget med noget guld i paralell slalom..

DM Halfpipe 2003 – 1st

Så er der noget 2nd og 3rd i Copenhagen Open Big Air..

TV2 Sputnik

I samarbejde med TV 2 Sporten sender vi som de eneste alle løbene direkte – og du kan efterfølgende se dem, når det passer dig.

Udover Snowboard og Freestyle sender TV 2 Sputnik også samtlige øvrige discipliner, der også vises på TV 2 og TV 2 Zulu – herunder bl.a. ishockey, alpint, klassisk og OL-magasinerne Ciao Torino.

TV 2 Sputnik sender altså både live + on demand. For at se med kræver det er alm. basisabonnnement til Tv2 Sputnik, som koster 49,- pr. md eller 499 pr. år.

Læs alt om sende planer og betingelser på www.sputnik.dk

Read more

ski

DM 06 i Halfpipe

Det har været en hektisk dag til DM06. Halfpipen er overstået. Tæt kamp i ski og en artig overraskelse i Snb

Læs mere
snowboard

DM 06 Freestyle Ski & Snb

Mens vi andre var til after ski og præmieoverrækkelse på The Place, sled Rolf fra RAD Film i det med redigering af film fra gårdsdagens konkurrencer. Se filmen her samt lidt billeder af vinderne fr...

Læs mere