Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Et skridt frem og to tilbage!

Rasmus Dj

Et skridt frem og to tilbage!

Rasmus Dalbjerg Jørgensen har næsten vundet alt, hvad der er at vinde indenfor dansk freestyle og freeride. Efter sin deltagelse ved Frostgun Invitational i Val Thorens i uge 7, tog han til Meribel for at træne sine obstacles skills. Desværre endte træningsturen på den værst tænkelige måde.

Rasmus under FGI 2012… foto//Jesper Grønnemark

Hvad skete der i Meribel?
Jeg var taget til skisportsstedet Meribel for at træne rails og box sammen med Johan Duus og min søster Trine DJ. Vi var akkurat kun lige kommet i parken, hvor vi stod og kiggede ned i pipen, inden vi skulle ned til de andre obstacles. Duus droppede ind som den første og havde hele pipen for sig selv. Jeg havde stadig rygsæk på og havde lånt Duus mine stave. Det eneste jeg husker er, at jeg dropper ind fra venstre og pumper i bunden for at få maksimal fart. Jeg kører frontalt sammen med en snowboardpige, der var droppet ind fra pipens anden side. Pipen havde været spærret af i toppen med et hegn, sådan at man skulle droppe ind langs pipen. Problemet var blot, at man ikke kunne se igennem hegnet, så jeg kunne ikke se pigen, der nok har siddet bag hegnet.

Pigen fik kraniebrud og blev fløjet til hospitalet i Grenoble, hvor hun lå en uges tid før hun blev udskrevet. De næste 3 måneder skal hun bruge rullestol, men det lader til at hun kommer sig helt – heldigvis!!

Jeg blev kørt i ”bananen” til hospitalet (måske den længste tur nogensinde, hvor jeg kan huske alt og kvalmen stod ud af begge ører, selvom jeg var spændt fast og lå på ryggen). Her fik jeg tjekket mange af mine knubs – mit venstre håndled gjorde voldsomt ondt og var hævet – højre skulder, hovedet, og mit knæ var alt sammen ret tæsket. Det føltes mest af alt som en trafikulykke! Lægen kom hurtigt frem til, at det var mit knæ, der var værst medtaget. Det var helt løst og hævet.

Har du fået dommen fra de danske læger?

Mit korsbånd er revet helt over og mit inderste ledbånd har sluppet sit fæste fra knoglen. I dag skal jeg til sidste forundersøgelse og i morgen skal jeg opereres for både korsbånd og ledbånd.

Sådan ser er skadet knæ ud…

Hvordan ser fremtiden ud?

Man siger generelt, at det tager 6-12 måneder før du er tilbage efter en korsbåndsskade. Det er det man kalder et ”fartbump” eller ”et hul i vejen”. Jeg altid har været forberedt på, hvis uheldet skulle være ude og forberedt på at tackle det på den bedst tænkelige måde. De næste tre måneder bliver nok de værste og sværeste. Mit mål er stadig OL 2014 – det er pludselig ved at blive en stram tidsplan, da jeg gerne skal være 100% klar fra starten af næste sæson, da jeg skal kvalificere mig til de Olympiske Lege!

Jeg håber at kunne tage til DM for at heppe og desuden hjælpe min søster med hendes træning. Ellers har jeg mange projekter og planer som desværre er sat lidt på standby, men jeg vil forsøge at holde videobloggen kørende og opdatere oftest muligt. Der sker virkelig mange fede ting i miljøet og jeg kan måske få lov at lave lidt af alt det praktiske for en gangs skyld.

Skiforbundet og min fysioterapeut har hjulpet mig helt enormt allerede og jeg skylder dem en kæmpe tak. De sørger for, at jeg kommer mig så hurtigt som muligt, og jeg føler mig i de bedste hænder.

På øverste trin, hvor vi er ofte ser ham – her til freeride dm 2011 i Tignes, Frankrig… foto//Troels Iversen

Du kan følge Rasmus’ videoblog igennem sæsonen – her har du hans seneste fra Frostgun…

http://vimeo.com/37947579

Read more

Snowboard DM 2012

DM2012: Nye standarder sat i Big Air

Ridersne smed deres trick og damerne smed deres trusser. Yes! Tirsdag aften stod på finalen i Big Air og der var lagt i ovnen til de helt store tricks iblandt de i alt 15 finalister. I kvalif...

Læs mere
ole kjos

DM2012: Det’ nysne! Ole K. checker ind!

Hey der! Se her! Det’ nysne. Vierli blev onsdag ramt en solid portion sne, og mens de fleste stadig sov branderten ud fra gårsdagens fest, holdte vi andre den ægte. Den store mængde sne giver ...

Læs mere