Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Spotlight – Lasse Svendsen

ski

Spotlight – Lasse Svendsen

• Navn: Lasse Svendsen
• Alder: 19 år
• Hjemstavn: Værløse
• Skiklub: Skiklubben-Hareskov
• Resultater: Nr. 1 Youngblood 07, Nr. 2 Springsession 08, Nr. 9 slopestyle DM 08
• Sponsor: Salomon, Ninthward, Hestra, Oakley og 540 Shop


Lasse Svendsen er en af de yngre freestyler på den danske skiscene. Til daglig går han og bøvler i 3.g på Gladsaxe Gymnasium, dette hindre ham dog ikke i at være en særdeles aktiv skiløber, med mere end 60 uger på ski i benene. Sidste år gav det pote med en flot 2. plads ved springsession 08. Der er heldigvis ikke meget skole tilbage, og så snart chancen byder sig, finder han da også skiene frem og rykker på sæson.

Q:Der er nok mange på Riders.dk der ikke er helt med på hvem du egentlig er – fortæl lidt om hvordan freestyle skiløb fangede dig?

A: Min interesse for skiløb startede næsten før jeg kunne gå, hvor mine forældre introducerede mig for skiløbet. Jeg kommer fra en skigal familie, hvor vi har været på ski mindst et par uger om året. Min far er formand for Danmarks største skiklub, Skiklubben-Hareskov, og min bror (Mikkel Svendsen) er uddannet canadisk skiinstruktør, så det lå ligesom lidt i kortene jeg også skulle blive bidt af en eller anden form for skiløb. Det hele startede for ca. 6 år siden hvor min bror og hans to gode venner (Nikolaj Jungersen og Hans Kristian Rasmussen) begyndte at interessere sig for freestylemiljøet og dannede Skifilm.dk, som var et hold der lave små film, lidt ligesom Locoskiing i dag. Efter at havde fået inspiration fra Skifilm.dk og RAD’s første dvdskive, Crooked, begyndte jeg så småt også at få øjnene op for freestyle skiløbet. Siden da er jeg kun blevet mere og mere grebet af sporten, og det hele kulminerede i jeg sidste år blev udtaget til B-landsholdet i Slopestyle.

Q: Sæsonen 08/09 er for alvor ved at tage fart, hvordan er den forløbet hidtil og
hvad står den på i den nærmere fremtid?


A: Uge 1 og 2 er blevet tilbragt i henholdsvis L2A og Alpe d’Huez, hvor jeg, selvom forholdene ikke var med mig, da fik trænet lidt. Ellers nærmer sæsonens højdepunkt sig jo, i og med DM i uge 5 og Frostgun Invitational i uge 7 venter lige rundt om hjørnet. Så skal jeg med Skiklubben-Hareskov til kläppen’s sublime park i uge 10 og 12, her plejer jeg altid at få lært et nyt trick eller to, så også nogle ture jeg glæder mig rigtig meget til. Så hvis økonomien, skolen og alt andet går i hak, skal jeg selvfølgelig til Springsession i påsken og de løse Vallåsen ture med skiklubben.

Q:Du har netop lavet et større skift i sponsorer, hvordan kan det være?

A: Ja det rigtigt, min tidligere aftale med Rossignol, Billabong og VonZipper udløb på grund af finanskrisen, så nu er jeg skiftet over til Salomon og Ninthward hvilket jeg er rigtig glad for. Det var lige før sæsonens første tur, så det hele skulle pludselig gå meget stærkt, men syntes jeg har fået nogle rigtig fine aftaler på plads, og glæder mig meget til at samarbejde med mine nye sponsorer.

Q: Hvad er dine forventninger til de kommende konkurrencer, DM09 og Frostgun Invitational?

A: Min første mål er at deltage i så mange konkurrencer som muligt, og få skrabet en masse erfaring til mig. Men ellers er målet ved DM at forbedre sidste års noget skuffende 9. plads, og altså komme i finalen med minimum en 8. plads. Frostgun Invitational ser virkelig spændene ud i år, syntes det har været et godt valg at rykke konkurrencen til Val T, og glæder mig meget til at deltage. Her er målet at være blandt de 10 der kommer i finalen, rammer jeg dagen er superfinalen ikke umulig.

Q: Hvem ser du som den største favorit til at vinde DM titlen i Slopestyle?

A: Tror det bliver det mest spændende DM nogensinde, der er virkelig mange der kan komme ind og blande sig i finalen. Kan ikke komme med nogen specifikt, men vinderen skal nok findes mellem Dennis, Hans-Jacob og Rasmus DJ – shit hvor jeg glæder mig!!
Nu er du jo snart befriet fra gymnasiet, nogle store planer for hvad næste års sæson skal gå med?
Ingen tvivl! Få samlet så mange gutter sammen som muligt, og så på sæson.. Gerne med Mammoth som destination.

Q: Et sidste ord?

Jeg vil gerne sende et tak til alle dem der støtter op om mig. Har træner, familie og venner der altid har hjulpet mig meget, virkelig noget jeg sætter pris på. Selvfølgelig også kæmpe tak til alle mine sponsorer, Salomon, 540 Shop, Hestra, Ninthward og Oakley og Riders. Deres hjælp er enorm, uden dem ville det være en hel del svære at få det hele til at hænge sammen.

De hurtige saftige detaljer:
• Dit gear:
o Ski: Ninthward, Henrik Harlaut pro
o Stave: Salomon, Patrol
o Støvler: Salomon, SPK pro
o Tøj: Salomon, The Gangsta Suit
o Hjelm: Bern, Baker
o Goggles: Oakley, Crowbar
o Handsker: Hestra, Leather Ski Cross
• Favorit disciplin: Slopestyle
• Favorit trick: Cork 7 true tail
• Favorit park: Kläppen
• Favorit skifilm: Jukebox, Realtime og Turbo
• Off snow activities: Fodbold, NFL, trampolin, Xbox, Rubiks Cube, vennerne og kæresten

Read more

snowboard

Interview med Christoffer Hove

Riders havde sat Christoffer Hove i stævne på kontoret en mandag aften, for at høre hvad planen var med DM, Rodelbahn og omkring snowboard i Danmark generelt

Læs mere
ski

Tobias Hansen skifter til Helly Hansen

Tobias Hansen skifter den ene norske tøjproducent ud med den anden. Læs omkring hans skifte

Læs mere