Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Youngguns i Ejsing

windsurf

Youngguns i Ejsing

Hård vind, bølger og en vesten vind. Der var dømt slalom i Ejsing tirsdag d. 17 juni i Ejsing, hvor flere havde fundet vejen til det velkendte slalom spot, som tidligere har hosted juniorcamps og andre arrangementer.

Christian Justesen og jeg tog fra Skive kl. 11.30 og var tændte på at komme ud og fyrre den af. Christen kørte os derud, og havde taget bøjer med så vi kunne få øvet nogle slalom starter. I øvrigt er det altid godt at have nogle bøjer at sejle på – det giver meget, og er rigtig sjovt og intens, hvis man er nogle stykker der ligger og sejler mod hinanden.

Jeg tog min 6.2 på og Christian hans 5.4, og vi var egentlig fint powered op begge to. Efter 1 times træning gik vi begge ind for at få noget at spise. Mens vi sad inde på land, begyndte det at blæse op. Jeg besluttede mig for at sejle lidt freestyle, så jeg riggede min 4.2 combat på en Freestyle 95l. Jeg tog et par ture frem og tilbage for at vænne mig til grejet, for derefter at prøvet for at lave lidt tricks. Det blev jeg dog hurtigt træt af, fordi jeg røg hele tiden i vandet, når jeg forsøgte med mine hop  – Der er vidst en del at træne der.

Som vinden blæste op, begyndte der at være godt med skrald i min 4.2, så jeg byttede grej med Christian, som var ude med 5.4. Jeg tog supercrossen på, og så skulle der sejles speed i stedet for.
Der begyndte at komme nogle store rene bølger, som kunne ligne noget fra havet af. Det var den meget kraftige vind som gjorde det. Folk med vindmåler inde på land målte mellem 14-18 m/s så surferne begyndte at rigge deres 4 kvm. Sejl til.
Den lokale fotograf fra Skive, Heine Andersen, havde været ude og blæse 32.4 knob, så nu satsede jeg hele butikken på at slå den.

Heine Andersen fra Skive i action. Heine er hurtig, og sjældent i vandet. It’s that simple

Heine fyrede den op på 32,4 knob
Så var det tid til at komme ud og fyre speed, og Ejsing var perfekt til at sejle speed i tirsdags. Mellem de store bølger, var vandet helt fladt, og man kunne virkelig fyrre den af. Jeg fik mit livs bedste tur, og loggede 33 knob på en bagbords downvind for fuld hane. Det sjove er næsten, at jeg godt kunne have sejlet med en 6.2. Når man fyre den af på fladt vand, er udstyret langt nemmere at holde. Formentlig ville et bræt under de 100l også have hjulpet.

Målet for sæsonen var 32 knob – det blev nået, og jeg havde svært ved at få armene ned igen
Det var i hvert fald en super tur i Ejsing, hvor vinden var der hele dagen lang, og der var rigtig godt vejr. Ingen regn, og af og til solskin. Kortærmet dragt og slalom. Det var alt for denne gang, hvis der er nogle fra Ejsing som gerne vil skrive om turen derude, er de meget velkomne til at skrive til mig på danni@riders.dk så skal jeg nok sørge for det kommer videre på nettet. Det er altid sjovt at læse om, hvad der sker rundt omkring i landet.

Inden længe kommer der formentlig også noget formula stuff, om optakten til Nordisk mesterskab og VM. Personligt vil jeg blogge fra hver dag til VM og Nordisk, og sende det videre til riders såfremt der er noget forbindelse.
Det var alt for denne gang – vi ses på vandet!

Obs. Billeder fra kan ses på www.dannijakobsen.dk

Read more

sheriders

Jennifer Smith 2007 WWLC

I Søndags blev Jennifer Smith kronet '2007 ASP Women’s World Longboard Champion' grundet hendes suveræne sejr ved Roxy ASP WWLC i Biarritz

Læs mere
windsurf

Maui Race Series - Ranking

Inden længe bliver Maui State Windsurfing Championships skudt igang, og derfor er sæsonens ranking gjort op!

Læs mere