Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Cape Town, South Africa

surf

Cape Town, South Africa

Min tur til Cape Town, South Africa

Hele turen startede i Billund den 6. Februar 2008. Min mor sendte mig afsted på et fly til Amsterdam, efterfølgende til Cape Town. I Cape Town skulle jeg besøge min team buddy Peter van der Merwe, og surfe nogle fede bølger. I lufthavnen blev jeg hentet af Peter, hans familie og Robert Sand. Jeg havde kigget på nogle bølge charts før jeg tog afsted, og det så ud til at Cape Town skulle få noget stort swell, med masser af vind dagen efter jeg skulle ankomme. Jeg kørte med Peter og hans familie hjem fra lufthavnen. Da vi kørte hjem til dem lod jeg mærke til at næsten alle huse var forsynet med en mur i stedet for en hæk eller et hegn, med en form for pigtråd på toppen. Det er for at sikre sig mod indbrud i hjemmet.

Dagen efter jeg ankom tog Peter mig med ud til et crazy beachbreak!! Vinden var nok de 10 m/s offshore, imens solide bølger væltede ind. Peter kaldte det for en stor tubefest, han fik da også en stor 5 sekunders tube. I vandet var også ASP rookien Jordy Smith og Royden Bryson. Det var helt psycho hvad de kunne udføre på sådanne bølger. Jeg måtte desværre nøjes med en enkelt ret skuffende bølge…

Næste dag var Peter i skole, men hans mor kørte mig ud til et spot der hed Muizenberg, det var et ret shitty beachbreak, med tang overalt.

Senere tog vi ud ved det samme spot som dagen før, der fik jeg så en hel del bølger.

Hver dag fik vi surfet, det var mega fedt. Søndag tog Robert os med ud til Cool Bay, på photoshot. Det var et beachbreak, med meget småt surf. Tilgengæld var der delfiner i det varme vand, der svømmede op og ned langs stranden. Cool bay ligger på den østlige side af Cape Town, og er derfor mere opvarmet af det Indiske Ocean. Peter fik en masse airs ud af de meget små bølger.

Senere i ugen, flyttede jeg ud til Robert i Tableview. Mandag aften fik vi surfet ved Tableview ved et ret nice beachbreak, sammen med nogle andre danske windsurfere.

Den aften spiste vi sammen med en der hed Mikkel ved en Tai restaurant, hvor karry suppen var al al for stærk! Næste dag fik jeg surfet Big Bay og Kommetjie. Big Bay var lidt for meget et closeout, men Kommetjie var en af de fedeste bølger jeg har surfet. Et semi stejlt take off med en mushie section til at lave cutbacks, og så ender man ellers i et lastmove shorebreak. Robert dumpede mig i Kommetjie et par timer da han selv skulle være med i et contest ved Witsand. Vi aftalte at han hentede mig efter 2 timer, men istedet for Robert dukkede Mikkel op, og sagde at han havde smadret sit windsurfboard i et hop. Næste dag surfede jeg Derdesten med Hans fra Klitmøller. Det mindede meget om en rigtig god dag på Bunkers, bare lidt mere crowded.

Om aftenen kørte vi til spottet Horsetrails. Det var det fedeste spot jeg surfede i!!

Cape Town.
Måske havde jeg bare en god dag, eller tog for mange bølger fra Hans og Kenneth. Men jeg paddlede bare på den ene gode bølge efter den anden, kom ud i
lineuppen, fik en mere og det blev ved og ved.

Der var både højre og venstre. Hvis man kunne backdoor peaket, så var det muligt at få en lille tube. De næste to dage gik med at surfe Horstrails, daze i poolen og tage ind til Cape Town hvor der var 39 grader varmt en dag.
Torsdag aften var vi alle inviteret hjem til Peter og hans familie til aftensmad.

Maden smagte vidunderligt, og hvorfra vi sad i deres have kunne vi se Table Mountain. Om fredagen tog Peters mor Sue mig ud på en sightseeing tur. Selv om det ikke lige lød som det mest spændende så ville min mor jo have nogle billeder.
Fredag aften nåede jeg at surfe en sidste gang med Peter ved Muizenberg.

Efter jeg surfede den dag, virkede crowden i Vorupøre til Dm 07 som ingenting.
Der var nok hundredvis af surfere i vandet. Bølgen var meget mushie og flad, men stadig sjov at udfordre. Jeg skulle flyve lørdag 5 minutter over midnat, og jeg var dødtræt da jeg sad i lufthavnen, men det var fedt ikke at skulle deale med jetlag når jeg skulle flyve så langt. Da savnede jeg lidt det derhjemme. Men nu glæder jeg mig til at komme til Cape Town igen engang


Read more

ski

Rasmus DJ deltager i EuropeanOpen

Rasmus DJ har virkelig haft en god sæson, men den stopper ikke her. Han har lige fået svar på at han skal være med i en af de største konkurrencer i europa - European Open!

Læs mere
windsurf

Rapport: MidVinters

Jesper Vesterstrøm viste rigtig god form ved det netop overstået MidVinters, læs her alt om hvordan han oplevede stævnet!

Læs mere