Spring til indhold

Indkøbskurv

Din indkøbskurv er tom

Artikel: Interview med Jesper Vesterstrøm DEN-111

windsurf

Interview med Jesper Vesterstrøm DEN-111

Faktaboks
Navn og Sejlnummer:
Jesper Vesterstrøm DEN-111
Alder: 30 år
Hjemstavn: Farum
Sponsorer: Ford Credit – Cottonfield – Neilpryde – Certina – Dong / Elsam – Starboard
Surfvogn: Ford S-Max

Sæsonen startede tidligt i år med et par stævner i Australien. Fik du overhovedet nogen vinterpause?

Yes, jeg havde 4 mdr. Pause på grund af en overbelastning i albuen. Det var ikke frivilligt og det var hårdt at måtte melde fra til VM i RS:X for jeg var virkelig i min livs form.
Så jeg var rigtig ”sulten” i OZ for at få sejlet og jeg vandt da også det meste, lige på når en langdistance hvor jeg blev slået af Jesper Orth…
Efter OZ gik turen til Brasilien hvor jeg sejlede RS:X og derefter Midvinters.

Du fik en flot samlet 2. plads i Miami til Calema Midwinters Og endnu mere iøjnefaldende var det at alle jer med de nye NeilPryde sejl sad tungt på top-10. Er de nye sejl virkelig SÅ gode?

Ja, Miami Midvinters var et godt stævne for mig… Vi lagde ud med lidt for meget vind og den store Franske Antoine lagde ud med 4 prikker, men det betyder jo ikke man har vundet. Da tornadoen lagde sig gjorde Antoine også og så fik han klask… Jeg vandt 2 sejladser og en enkelt 2. plads i 6-14 knob, så det var fedt.
Alle var på de nye NP sejl… De mindre størrelser Som 9.8 og 10.7 er der ikke dramatiske ændringer ved, udover den utrolige camber rotation.
MEN, den nye 11.8 bliver NP´s guld i Formula, den sejler simpelthen så godt. Jeg er ikke bange for at sige at det er det bedste sejl jeg nogensinde har haft i minde hænder og glæder mig meget til Formula EM for at bevise hvad det kan.

Hvilke sejl serie har du (str.)?

Jeg har alt fra 6.2 og op til 11.8, så jeg er klar i all forhold.. I formula tror jeg at det hedder 11.8 – 9.8 og 9.0. Jeg er blevet lidt af en let vægter så skal ned i str. Hurtigst muligt.

Til Calema Midvinters var det Albeau, Buzanis og dig… Er det et godt bud på hvem du skal kæmpe hårdest med i 2007 i Formula?

De er begge uhyggelig gode sejlere, men de laver faktisk mange fejl på en bane og kan sagtens slås. Antoine bliver den hårdeste. Jeg ved jeg slår ham i den lette luft, men i 25-30 knob er der ikke mange som kan være med. Derfor har jeg igen i år valgt at bruge 9.0 som det mindste, ligesom jeg gjorde i Australien i 2005 hvor jeg vandt en sejlads i de forhold.

Er der andre vi skal holde øje med?
Tja, det siges jo at fynboerne træner hårdt år, så måske i år at vi ser lidt til dem… Og så er der lige ham Thomas Sehested Larsen… Med en kampvægt på 100 + skal jeg hilse at sige at han sejler hurtigst i alt over 16 knob ;-), så det bliver en hård nød at knække. Men jo flere sejladser jo bedre, for os andre.

Hvad er dit mål i Formula for 2007?
EM og VM medalje og helst helt i front, alt andet er ikke godt nok.

OL 2008 er ved at for alvor at kunne øjnes i horisonten, og du er nu på vej til RS:X stævne i Spanien. Er det ærgerligt lige at skifte fokus, nu hvor NeilPryde har givet jer helt nye Formula race sejl at lege med?

Jeg har fået mine sejl for langt tid siden og de er klar til stævnerne så jeg sider ikke rigtig og ærgrer mig… Træning på RS:X brættet ruster dig endnu mere til Formula brættet, mener jeg

Jumbo Air på RS:X’eren

RS:X har indtil videre båret lidt præg af en masse træning og tuning og tilvendelse. Alligevel er I en del Formula Sejlere der kan lave en cross-over og være med der. Er det virkeligt så let, eller er det mere et udslag af jeres professionelle højere niveau i forhold til dem der satser 100 procent på RS:X?

Jo flere timer på vandet jo bedre føling med grejet og jo nemmere er det at skifte over. Jeg har ingen problemer med at skifte over.
Faktisk giver alle RS:X timerne mig så meget overskud at jeg bare skal trimme mit formula grej ind og så er det fint… Men det er kun ganske få som kan lave det stunt med at skifte, det kræver virkelig grej føling og overblik.

Vil du skifte om ikke fokus så vægten over på RS:X nu, hvor vi kommer tættere og tættere på OL?

Alt min tid går med RS:X og Formula er den sjove del for mig. Som sagt, en masse timer på RS:X gør mig mere rustet og at trimme Formula grejet er nemt med en god trænings partner

Apropos vægt. Din vægt og form. Det var et af dine mål at stramme dem, da vi talte med dig for godt et år siden. Er den ved at være der? Kunne vi konditeste dig mod Mikkel Kessler?

Har netop overstået en kondi test på Bispebjerg og jeg er blandt dem som løber testen bedst herhjemme og det er målt op mod alle andre af Danmarks bedste top atleter… Min vægt er næsten ok og min fedt procent i bund… Så kom bare med Hr. Kessler, så tager vi den også!

Sidste år var det meget Gustavo Costa Hovel du trænede og rejste med. Er det fortsat sådan, eller har du en ny træningspartner i 2007?

Nej, det er droppet, det vart for besværligt. Faktisk er vi danskere blevet enormt gode til at træne sammen og jeg træner meget med Thomas Sehested Larsen, som altid sejler hurtigt og er god at teste med. Begynder det at blæse er der ikke mange ude i den store verden som kan være med ham. Men man skal være planlagt i hvad man skal teste for der er gået lidt kontornusser i ham, så udholdenheden på surf brættet er ikke hvad den engang var, men måske han kommer efter det 😉

Hvad bliver sæsonens højdepunkt? Hvad er det helt store mål i år?

Det bliver først og fremmest at se om albuen holder… Men ellers bliver kvalifikation til VM og for OL de store højde punkter og så selvfølgelig Formula EM og VM…

Hvordan ser din kalender ud, får vi glæden af at se dig på dansk jord? Måske til Fomula DM?

Den afhænger lidt af hvordan udtagelse til VM gå på Mallorca og til for OL, men jeg kommer til nogle af stævnerne, det er sikkert

Ellers er der vel et par landsholdsamlinger?
Dem er der også nogle af og så skal jeg nok rundt og coaches lidt af nogle eksterne coaches…

PWA Slalom42 er virkelig ved at fænge an, skal vi se dig der i år?

Niks, det er der ikke tid til lige nu, min kalender er fuld af RS:X og træning..Tror ikke folk er helt klar over hvor mange timer som bruges på det…

Eller i fremtiden?
Helt sikkert, nok efter OL, så tager jeg nok en tur rundt tror jeg.

Lad os lige tage et tilbageblik på 2006. Hvilken oplevelse husker du bedst?

NORDISKE… Det fedeste stævne nogensinde på dansk jord…Alt klappede for mig og da jeg trænede deroppe i sidste uge fik jeg helt kriller i maven da jeg tænkte tilbage på NM i august… Det er bare for fedt deroppe… Godt gået Riders.

Og lige 3 hurtige her til sidst

Hvad laver du lige nu?
Sidder på Sofaen, er helt smadret efter at have trænet i snevejr i Hellerup sammen med Jacob Holst… Hader dette kolde land nogle gange, men….

Har du på nogen måde pimpet din Transpede? Eller Ford er det jo?
Yep, min Ford S-max er klar til kamp. Den er har 20 tommer fælge, sænket og er bare sej…Selv Thomas Sehested Larsen kan ikke finde større fælge til sin nye Transporter.

Her til sidst, er der lige nogen der skal have en hilsen herhjemme i DK?

Fy og Bi (Kasper og Kristian) fra Fyn… I år tager I jer altså sammen, husk I er Danmarks unge talenter, som skal føre de gode resultater videre…

Read more

surf

Heading for bigger swells!

Efter dage uden swells ved Bells Beach besluttede arrangørerne fra RipCurl at kører længere ned af The Great Ocean Road - 2½ time senere mødte de swells ved Johanna

Læs mere
snowboard

The Flow Team vokser

Ny på pinden som Flow Pro Teamrider er den 23årig Mercedes Nicoll som også har Scotty Lago, Antti Autti, Risto Mattila, og Clair Bidez på listen!

Læs mere