SKI & SNOWBOARDMin perfekte linje – Rasmus DJ

Alexander Vissing2 år siden1 min
https://riders.dk/wp-content/uploads/2019/12/DSC_6744-Michael-Gramtorp-1280x854.jpeg

Vi fortsætter vores artikelserie med fokus på linjer. Tredje profil for skud er den erfarne Rasmus DJ.

Vinteren er lige om hjørnet, og det betyder atter jagt efter dyb puddersne og uberørte linjer. Derfor har vi taget fat i en række af landets bedste freeridere, for at høre om deres perfekte linje, og hvad de tænker om linjer generelt. Tredje profil for skud er den rutinerede Rasmus DJ, der vandt Freeride DM for første gang i 2011, og senest i 2019.

 

Riders.dk: Først og fremmest, foretrækker du din linje kort og smal eller lang og bred?

Rasmus: Lang og bred.

Hvordan ser den perfekte linje ud i din optik?

Der skal være plads til småfejl og kreativitet. Helst med et fornuftigt “mandatory” drop i bunden.

 

Ramus elsker det obligatoriske drop i sin linje // Foto: Adrian Munch Larsen

 

Hvilken linje husker du allerbedst?

I amerikanske Crystal Mountain med snescootere og skitouring udstyr til toppen. Vi var på shoot til skifilmen “Fridge” i 2011, og vores guide Chris tog os med dybt ind i bjergene, hvor der hverken var mobildækning eller andre mennesker. Stemningen og eventyret var noget helt specielt.

 

En dyb dag i Østrig // Foto: Michael Gramtorp

 

Er der en linje du har kørt som du helst havde været foruden?

I østrigske St. Anton hikede Nikolaj Vang og jeg engang op til toppen af et face vi lige havde kørt. Vi kunne nemlig se nedefra, at vi kunne have kørt siden lidt mere teknisk med et par smådrops. To timer senere nåede vi toppen og Nikolaj droppede ind. Det startede en lavine ned over hele siden. Jeg måtte bare køre ned i det hike-spor vi lige havde gået op.

 

En frisk linje trækkes // Foto: Adrian Munch Larsen

 

Slutteligt, hvilke linjer bør der køres mange flere af i 2020?

Der bør køres masser af linjer der er let tilgængelige, tæt på liften, så man får masser af ture på en dag.

 

Find jeres egen perfekte linje

Fra d. 18. til 25. januar 2020 afholder Riders.dk sammen med Skiklubben Hareskov årets Freeride Camp i schweiziske Lenzerheide. Du kan vælge mellem 4 og 7 dage på ski, og får bolig med halvpension, bjergguide, lån af lavineudstyr, sociale arrangementer og meget mere. Alle er velkomne, og vi har valgt at kalde campen for ”The Perfect Line”, da vi ugen igennem – uanset niveau, køn og alder – skal jagte hver vores perfekte pudderlinje igen og igen. Læs mere og sikre jer jeres plads på riders.dk/theperfectline

 

Dyk ned i The Perfect Line universet hos Lenzerheide og se de danske film her.

 

Læs de andre artikler i serien

 

Alexander Vissing

Xlife Media
Sundkaj 125, Pakhus 47 2. th.
2150 Nordhavn
CVR. 31164613
info@riders.dk
Tlf. 28403882

Dankort
Diners
Mastercard
Visa

Riders.dk er danmarks største online portal for surf- og freestylekulturen med rødder tilbage til 1999 og stiftet af aktive udøvere i miljøet. I dag drives Riders.dk af en gruppe frivillige ildsjæle – Riders.dk Crew'et.